BREAKING NEWS
latest

Carbon3D printer: Εμπνευσμένο από το Terminator 2 (Video)


3/2015. Κατά τη διάρκεια του Ted conference στο Vancouver η Carbon3D έδειξε μια νέα εντυπωσιακή τεχνική 3D printing η οποία εκμεταλλεύεται το φως και το οξυγόνο και επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο εκτύπωσης που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Η Carbon3D υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να εκτυπώσει αντικείμενα όπως κομμάτια αυτοκινήτου, ιατρικά προϊόντα αλλά και παπούτσια.


Η νέα τεχνική θυμίζει το Terminator 2 και πράγματι οι δημιουργοί του νέου εκτυπωτή παραδέχτηκαν ότι εμπνεύστηκαν από την ταινία σε μια σκηνή της οποίας το T-1000 robot ανέρχεται από μια μεγάλη ποσότητα μεταλλικού υγρού.


Κατά τη διάρκεια του Ted η εταιρεία έφτιαξε μια πλαστική μπάλα από ένα δοχείο με ρητίνη μέσα σε 10 λεπτά και ο Prof Joseph DeSimone, επικεφαλής της Carbon3D, ανέφερε ότι κανονικά θα χρειαζόντουσαν 10 ώρες για να εκτυπωθεί η μπάλα αυτή με τις παραδοσιακές μεθόδους.


Η νέα μέθοδος υποστηρίζεται ότι είναι 25 με 100 φορές πιο γρήγορη, πιο αποτελεσματική καθώς δημιουργεί πιο στέρεα υλικά σε σύγκριση με τις τωρινές μεθόδους που δημιουργούν επιστρώσεις.


Μελλοντικά η μέθοδος αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ιατρική όπως για παράδειγμα να τυπωθεί ένα δόντι ενώ ο ασθενής βρίσκεται στον οδοντίατρο.


Η Carbon3D ευελπιστεί να βγάλει το προϊόν στην αγορά μέσα σε έναν χρόνο.


Δείτε τα εντυπωσιακά video:










Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID