BREAKING NEWS
latest

Δώδεκα λόγοι που μας γερνάνε πριν την ώρα μας...


Πιθανόν να γνωρίζετε τους συνηθισμένους τρόπους, με τους οποίους κάνετε κακό στην επιδερμίδα σας... και μοιάζετε μεγαλύτεροι από την ηλικία σας: για παράδειγμα το να μην φοράτε αντηλιακό, το κάπνισμα, να μην κοιμόσαστε αρκετά και να μην ξεκουράζεστε.

Κι όμως, υπάρχουν πολλοί ακόμη ένοχοι. 

Οι δερματολόγοι Josh Zeichner, MD και Διευθυντής Καλλυντικών & Κλινικών Ερευνών Δερματολογίας στο νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης, και η δερματολόγος Susan Stuart, MD, στο ίδιο νοσοκομείο με έδρα την Καλιφόρνια μας παραθέτουν τους τρόπους στην καθημερινή μας δραστηριότητα, με τους οποίους δεν συνειδητοποιούμε ότι κάνουμε κακό και γερνάμε το δέρμα μας.

1. Πλένοντας υπερβολικά το πρόσωπό σας

Φυσικά, και είναι σημαντικό να διατηρείτε το δέρμα σας καθαρό, αλλά μην το παρακάνετε. Πλύνετε όχι περισσότερο από δύο φορές την ημέρα (ένα επιπλέον πλύσιμο πριν ή μετά την προπόνηση δεν πειράζει), και να έχετε κατά νου ότι δεν είναι όλα τα καθαριστικά προσώπου ίδια. Τα αλκαλικά σαπούνια στεγνώνουν το δέρμα σας από το φυσικό του λίπος και μπορεί να πάθετε ερεθισμό. Ενα υγρό σαπούνι καθαρισμού, είναι μια πολύ πιο ήπια επιλογή.

2. Πίνοντας με καλαμάκι

Σίγουρα, φαίνεται πιο κομψό να πίνετε το ποτό σας με καλαμάκι, αλλά εάν το κάνετε κατ “επανάληψη μπορεί να προκαλέσετε ρυτίδες γύρω από τα χείλη και το στόμα σας. Αν κι αυτό δεν είναι πολύ αισθητό όταν είστε νέοι, οι γραμμές γίνονται πιο έντονες, περνώντας η ηλικία και όσο το δέρμα σας αποδυναμώνεται.

3. Χάνοντας βάρος

Όλοι θέλουμε να χωρέσουμε σε αυτά τα skinny jeans, αλλά το να χάσετε πολλά κιλά (ή με τις απανωτές αυξομειώσεις βάρους) θα προκαλέσετε στο δέρμα σας το πρόβλημα να χάνει την ελαστικότητα του, κάνοντάς το να μοιάζει πλαδαρό.

4. Παρακάμπτοντας την ετήσια επίσκεψή σας στον οφθαλμίατρο

Αυτή την ετήσια επίσκεψη στο οφθαλμίατρο, είναι ένα ραντεβού που δεν πρέπει άλλο να αναβάλετε. Το συνεχές συνοφρύωμα για να δείτε καλύτερα, αρχίζει να προκαλεί γραμμές και ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια σας. Σιγουρευτείτε ότι ορίσατε το ραντεβού σας με τον οφθαλμίατρο και εάν χρειαστείτε γυαλιά, αποφασίστε να τα βάλετε.

5. Φορώντας φακούς επαφής

Εντάξει, το πρόβλημα δεν είναι επειδή φοράτε φακούς επαφής, αλλά κυρίως όταν δυσκολεύεστε να τους βάλετε και να τους βγάλετε. Κατά την εφαρμογή των φακών επαφής, χρειάζεται συχνά να τραβάτε το λεπτό, ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια σας, κάτι που μπορεί να σας προκαλεί ερεθισμούς και με τον καιρό, να σας οδηγήσει σε ρυτίδες και χαλάρωση.

6. Οδηγώντας

Μην νομίζετε ότι μόνο και μόνο επειδή είστε προστατευμένοι μέσα σε ένα αυτοκίνητο, είστε ασφαλείς κι από τις ακτίνες του ήλιου. UVA, οι οποίες προκαλούν γήρανση του δέρματος, ακόμη κι όταν διεισδύουν μέσα από το τζάμι του παραθύρου σας. Κάτι που σημαίνει ότι σαφώς και είστε εκτεθειμένοι και γι’αυτό θα πρέπει να βάζετε παντού στο πρόσωπο σας αντηλιακό και κυρίως εστιάζοντας στο αριστερό βραχίονα και το χέρι σας.

7. Ανεβάζοντας τον θερμοστάτη της θέρμανσης στο σπίτι σας

Μπορεί να σας δημιουργεί θαλπωρή να ανεβάζετε τον θερμοστάτη της θέρμανσης τις παγωμένες μέρες του χειμώνα, αλλά η στεγνή, εσωτερική θερμότητα οδηγεί σε ερεθισμό του δέρματος, ο οποίος με την πάροδο του χρόνου μπορεί να έχει επιπτώσεις στην γήρανση του δέρματός σας. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία πριν από τον ύπνο, ή να χρησιμοποιείτε ένα υγραντήρα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εναλλακτικά, εάν τοποθετήσετε ένα ποτήρι νερό στο κομοδίνο δίπλα σας μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε υγρή την ατμόσφαιρα.

8. Ξεχνώντας να πίνετε αρκετό νερό

Παραβλέποντας να πιείτε νερό, κινδυνεύετε να μείνετε τελικά με ξηρό και τραχύ δέρμα. Το νερό ενυδατώνει όχι μόνο το σώμα μας, αλλά και το δέρμα μας, και ταυτόχρονα το βοηθά να έχει πάντα μια υγιή λάμψη.

9. Καταναλώνοντας υπερβολικό νάτριο (αλάτι)

Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε το αλάτι εντελώς, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο μπορεί να απορροφήσουν την υγρασία από το δέρμα σας, αφήνοντάς το ξηρό και θαμπό. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα και περικόψτε τα αλμυρά τρόφιμα.

10. Τσαλακώνοντας το πρόσωπό σας στον ύπνο

Κάθε θέση του ύπνου έχει φυσικά τα υπέρ και τα κατά της, αλλά όταν κοιμάστε ανάσκελα, μπορεί να βοηθήσετε το πρόσωπό σας να έχει λιγότερες ρυτίδες, που προκαλούνται από το μαξιλάρι. Εάν πρέπει ή θέλετε να κοιμάστε στο πλάι, προμηθευτείτε μίς μεταξένια ή σατέν μαξιλαροθήκη, που δημιουργεί λιγότερες ρυτίδες συμπίεση και μπορεί να βοηθήσει στη καλύτερη διατήρηση των επιπέδων υγρασίας του δέρματός σας.

11. Πίνοντας καφέ

Η καφεΐνη μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση της νόσου Alzheimer και μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του μεταβολισμού σας. Ωστόσο, ο καφές μπορεί επίσης να αφυδατώσει το δέρμα σας και να μεγεθύνει τις ρυτίδες. Μείνετε σε ένα ή δύο φλιτζάνια την ημέρα, και πιείτε άφθονο νερό ανάμεσα στα φλιτζάνια του καφέ.

12. Σκύβοντας στο γραφείο

Μπορεί αρκετά συχνά να γέρνετε πάνω από το γραφείο σας, ή να ξεκουράζετε το πηγούνι σας πάνω στο χέρι σας. Αυτή η τακτική κίνηση – επέκταση και κάμψη του αυχένα σας – μπορεί να τεντώσει υπερβολικά το δέρμα σας και να σας οδηγήσει σε ρυτίδες. Η παρατεταμένη χρονικά ανάγνωση των γραπτών μηνυμάτων στο κινητό σας μπορεί επίσης να συμβάλει στη χαλάρωση του λαιμού σας.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID