BREAKING NEWS
latest

Σαμποτάρουμε την ευτυχία μας


Ευτυχία είναι η ψυχική ικανοποίηση του ανθρώπου, προερχόμενη από την εκπλήρωση των επιθυμιών και την επιτυχία των σκοπών του. Δεν υπάρχει μόνιμη ευτυχία, υπάρχουν μόνο στιγμές ευτυχίας.

Στη σύγχρονη εποχή οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ευτυχία την υλική ευμάρεια, τα υλικά αγαθά, την ανάπτυξη της τεχνολογίας, τα κοινωνικά αξιώματα, τη δόξα, ενώ άλλοι πιστεύουν πως ο πλούσιος είναι ευτυχισμένος. Έτσι, όταν αυτά χαθούν, χάνεται και η ευτυχία τους.

Ο Αριστοτέλης στα ηθικά του συγγράμματα διακρίνει την ευτυχία, η οποία μπορεί να είναι προϊόν τύχης και πρόσκαιρη, από την ευδαιμονία, η οποία συνδέεται με τη διαβίωση και τη δράση σύμφωνα με τις ηθικές αρετές και τη λογική.

Μόνοι μας σαμποτάρουμε την ευτυχία μας και το ξέρουμε πολύ καλά αυτό. Απλά, τις περισσότερες φορές αρνούμαστε να το παραδεχτούμε.

Αρχικά, επειδή δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να βρούμε την ευτυχία, χάνουμε το στόχο μας. Η αλήθεια είναι πως όλοι λίγο πολύ ψάχνουμε να βρούμε κάτι ως «ευτυχία» αλλά δεν ξέρουμε τι. Χάνοντας τις μικρές καθημερινές στιγμές και καταλήγοντας να είμαστε πιο δυστυχισμένοι από πριν. Ζήστε την κάθε μέρα ως μοναδική. Γευτείτε τις χαρές της ζωής με τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Δεχθείτε τις άσχημες στιγμές ως μαθήματα ζωής και αναζητήστε τα θετικά τους.

Μην καταπιέζετε τα συναισθήματά σας. Το να μην εκφράζετε όλα όσα νιώθετε δεν είναι καθόλου βοηθητικό. Ο θυμός, η πικρία, η δυσαρέσκεια, θα εκραγούν κάποια στιγμή χωρίς να σας εγγυηθεί κανείς τις συνέπειες της έκρηξης.

Μοιράζεστε πλέον πάρα πολλά σχετικά με την προσωπική σας ζωή και όχι μόνο. Τα social media απορροφούν όλη σας την προσοχή. Φωτογραφίες, σχόλια, status, όλα αυτά «τρώνε» το χρόνο σας, με αποτέλεσμα να χάνετε το πραγματικό νόημα της στιγμής.

Προσπαθείτε να τα καταφέρετε όλα. Δεν γίνεται. Δεν μπορείτε να είστε εκεί σ” όλες τις στιγμές των παιδιών σας γιατί εργάζεστε, των φίλων σας, να έχετε χρόνο με το σύντροφό σας, να έχετε προσωπικό χρόνο κτλ. Είναι αδύνατο. Κάποιον θα αδικήσετε. Γι΄αυτό πρέπει να βάλετε προτεραιότητες τι θέλετε στη ζωή σας.

Κολλάτε στο παρελθόν. Ότι έγινε, έγινε. Μην αναλώνεστε στα υποθετικά «Αν». Αν είχα πει τότε, αν δεν είχα πει το άλλο… Αν μπορούσατε να τα διορθώσατε, απλά δεν θα βρισκόσασταν στο παρελθόν. Συνεπώς, αφιερώστε το χρόνο σας στο παρόν και το μέλλον.

Επιλέξτε ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Ισορροπημένη διατροφή και άσκηση. Δεν χρειάζεται να περνάτε όλη σας την μέρα στο γυμναστήριο. Επιλέξτε ένα περίπατο, μια κυριακάτικη βόλτα με τα ποδήλατα, τρέξιμο, χορό. Έχετε τόσες εναλλακτικές λύσεις. Η άσκηση είναι γνωστό ότι βοηθά στο νιώσουμε ευεξία και ευχαρίστηση.

Μην είστε άκαμπτοι στις απόψεις σας. Επιτρέψτε στους άλλους να σας δείξουν ένα διαφορετικό τρόπο να βλέπετε τη ζωή. Κανένας δεν αντιλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα γύρω του. Αυτό οφείλεται στον τρόπο που έχουμε μεγαλώσει, στο που, στις απόψεις και τις ιδέες των γονιών μας. Αυτό δεν σημαίνει πως η δική μας άποψη είναι η σωστή, αλλά και ούτε λάθος.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID