BREAKING NEWS
latest

Η συνταγή που κάνει έναν πλανήτη σαν τη Γη


Η Γη είναι ένας μοναδικός κόσμος , που υποστηρίζει τη ζωή , αλλά μια νέα έρευνα προτείνει ότι η «συνταγή» για τη Γη θα μπορούσε να ισχύει και για εξωπλανήτες σε τροχιά γύρω από μακρινά αστέρια.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι άλλοι βραχώδεις, πλανήτες σαν τη Γη ακολουθούν την ίδια βασική σύνθεση στοιχείων και πιθανόν σχηματίστηκαν  με τον ίδιο τρόπο που διαμορφώθηκε ηΓη. Οι πλανήτες σαν τη Γη περιλαμβάνουν τον πρόσφατα ανακαλύφθέντα Κέπλερ-93b, που είναι περίπου 300 έτη φωτός μακρυά από τη Γη.

"Το ηλιακό μας σύστημα δεν είναι τόσο μοναδικό όσο θέλουμε να πιστεύουμε," δήλωσε ο Courtney Dressing, επικεφαλής συγγραφέας της νέας μελέτης και ερευνητής στο Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics. "Φαίνεται ότι βραχώδεις εξωπλανήτες χρησιμοποιούν τα ίδια βασικά συστατικά."

Αυτοί οι δυνητικά σαν τη Γη εξωπλανήτες χρειάζονται το σωστό μείγμα χημικών και θα πρέπει να είναι σε μια κατοικήσιμη ζώνη ενός νεαρού αστεριού, τροχιά όπου το υγρό νερό θα μπορούσε θεωρητικά να υπάρχει στην επιφάνεια του πλανήτη. Στη συνέχεια, αν ένας αστεροειδής φέρει το νερό και το σωστό είδος των οργανικών ενώσεων, ο πλανήτης μπορεί ενδεχομένως να μπορεί να φιλοξενήσει ζωή, σύμφωνα με τη νέα έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε κατά τη συνεδρίαση της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας στο Σιάτλ νωρίτερα αυτό το μήνα.

Τα νέα ευρήματα προέρχονται από το υψηλής ακρίβειας High-Accuracy Radial Velocity Planet Searcher (HARPS)-όργανο που τοποθετείται σε ένα τηλεσκόπιο που ονομάζεται Telescopio Nazionale Galileo στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας. Το όργανο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μελετηθούν οι εξωπλανήτες σαν τη Γη και οι διαφοροποιήσεις  μεταξύ τους,  καθώς και τα περισσότερα αέρια των εξωγήινων κόσμων.

Η συσκευή HARPS μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια τη μάζα ενός πλανήτη μετρώντας πόσο φως μπλοκάρει, όταν περνά μπροστά από το γειτονικό του αστέρι. Η μάζα του πλανήτη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό της πυκνότητας του, και η πυκνότητα αποκαλύπτει από τι ο πλανήτης αποτελείται και αν είναι δυνητικά κατοικήσιμος.

Ομάδα ερευνητών επικεντρώθηκε στον Κέπλερ-93b, έναν πλανήτη περίπου 1,5 φορές το μέγεθος της Γης. Το High-Accuracy Radial Velocity Planet Searcher μέτρησε την μάζα του Kepler-93b, περίπου τέσσερις φορές με αυτή της Γης. Αυτό σημαίνει ότι ο πλανήτης είναι πιθανότατα ένας βραχώδης, πλανήτης σαν τη Γη, είπαν.

Η ομάδα στη συνέχεια μέτρησε τη μάζα 10 άλλων εξωπλανητών, όλοι με διάμετρο μικρότερη από 2,7 φορές την διάμετρο της Γης. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι πέντε μικρότεροι πλανήτες έχουν μια πολύ στενή σχέση μεταξύ της μάζας και του μεγέθους, και είναι πιθανόν βραχώδεις, όπως η Γη, ισχυρίζονται οι επιστήμονες.

Οι πέντε μεγαλύτεροι πλανήτες είχαν πολύ χαμηλότερες πυκνότητες, που σημαίνει ότι αποτελούνται πιθανόν περισσότερο από  χαμηλής πυκνότητας υλικά όπως το νερό, το υδρογόνο ή το ήλιο, πρόσθεσε η η ερευνητική ομάδα.

Η συνταγή της Γης

Πώς μπορείτε να κάνετε ένα πλανήτη σαν τη Γη; Λεπτομερής συνταγή, η οποία εφαρμόζεται επίσης στους εξωπλανήτες, παρόμοιους με τη Γη σε τροχιά γύρω από μακρινά αστέρια.


Οι αστρονόμοι που χρησιμοποιούν το HARPS-Βόρειας Κορέας έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους σε πλανήτες μικρότερους από το διπλάσιο από το μέγεθος της Γης, αλλά το οριακό μέγεθος για πλανήτες σαν τη Γη μπορεί να είναι ακόμη μικρότερο.

"Για να ανακαλύψουμε έναν πραγματικά σαν τη Γη κόσμο, θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε πλανήτες λιγότερο από 1,6 φορές το μέγεθος της Γης, διότι αυτοί είναι οι βραχώδεις κόσμοι," δήλωσε ο Courtney Dressing.

Η νέα έρευνα θα δημοσιευτεί στο Astrophysical Journal.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID