BREAKING NEWS
latest

Μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το δέρμα, που ίσως δεν γνωρίζατε!


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το δέρμα είναι ένα πολύ σοβαρό κομμάτι της φυσικής μηχανικής. Γνωρίζουμε ότι κρατάει τον άνεμο και τη βροχή έξω και διατηρεί πολύ καλά την υγρασία μέσα. Πραγματοποιεί όμως και πολλές άλλες λειτουργίες. 

Συχνά θεωρούμε το δέρμα μας δεδομένο και γενικά ανησυχούμε περισσότερο για το πώς φαίνεται, από ό, τι για το τι κάνει για μας. Εδώ είναι μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με το δέρμα μας που ίσως γνωρίζεται ίσως και όχι!

1. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος

Το δέρμα έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο ενιαίο όργανο! Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και αυτό αποτελεί το 12% - 15% του συνολικού βάρους του σώματος. Το δέρμα ενός μέσου ανθρώπου ζυγίζει περίπου 8-9 κιλά.

2. Οι στατιστικές του δέρματος

Το δέρμα του μέσου ενήλικα είναι περίπου 21 τετραγωνικά μέτρα και περιέχει πάνω από 16 χιλιόμετρα από αιμοφόρα αγγεία.

3. Εφίδρωση

Σε μια ζεστή μέρα, ο μέσος άνθρωπος χάνει 2-3 λίτρα νερό με την εφίδρωση. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που είναι καλό να πίνουνμε πολύ νερό.

4. Έλεγχος της θερμοκρασίας

Ένας από τους κύριους σκοπούς του δέρματος είναι να ελέγχει τη θερμοκρασία του σώματός μας και να υπερασπίζει το σώμα μας από τη βρωμιά και τα μικρόβια.

5. Χρώμα του δέρματος 

Το χρώμα του δέρματός  έρχεται από την χρωστική ουσία μελανίνη στο εξωτερικό στρώμα του και είναι εκεί για να μας προστατεύει από τις συνέπειες των ακτίνων του ηλίου.

6. Νεκρά δέρμα

Είναι κάτι που δεν μπορείτε να δείτε,  αλλά το δέρμα μας χάνει περίπου 35.000 νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του κάθε λεπτό.

7. Αριθμός των κυττάρων του δέρματος

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την προηγούμενη απώλεια κυττάρων του δέρματος. Έχουμε πάνω από 18 εκατομμύρια κύτταρα σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό του σώματός μας, έτσι ώστε αν χάσουμε 35.000 δεν θα πάθουμε απολύτως τίποτα.

8. Η σκόνης στο σπίτι σας

Ένα μεγάλο μέρος της σκόνης που έχετε καθαρίσει στο σπίτι σας αποτελείται από νεκρά κύτταρα του δέρματος που έχουν πέσει από εσάς και την οικογένειά σας.

9. Μυρωδιά του σώματος

Η μυρωδιά προκαλείται από ένα συγκεκριμένο είδος του ιδρώτα που δημιουργείται από τους ειδικούς ιδρωτοποιούς αδένες, που βρίσκονται στις μασχάλες, τα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό. Η αιτία της οσμής είναι η χώνευση των βακτηρίων μέσω του ιδρώτα.

10. Το δέρμα των χειλιών

Το δέρμα στα χείλη είναι περίπου 200 φορές πιο ευαίσθητο από ό, τι το δέρμα στο τέλος των δακτύλων μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αισθανόμαστε τα φιλιά αισθάνεται  τόσο καλά.

11. Το λεπτότερο δέρμα

Τα βλέφαρά μας έχουν το λεπτότερο δέρμα από ολόκληρο το σώμα μας.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID