Θες να μάθεις αν θα ζήσεις ως τα... βαθιά γεράματα; - Κάνε αυτό το εύκολο τεστ!

0

Απλά τεστ με ασκήσεις γυμναστικής, σου... λένε αν κινδυνεύεις από πρόωρο θάνατο! Σύμφωνα με επιστήμονες υπάρχουν μερικά πολύ απλά και γρήγορα τεστ τα οποία μπορούν να προβλέψουν αν κάποιος που βρίσκεται στη μέση ηλικία κινδυνεύει από πρόωρο θάνατο...

Τεστ 1: Οι άνδρες που στα 53 τους μπορούν να καθίσουν και να σηκωθούν λιγότερες από 23 φορές το λεπτό -22 φορές για τις γυναίκες- έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν πριν από τα 66 τους χρόνια, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Τεστ 2: Από την άλλη, η ικανότητα να ισορροπεί κάποιος στο ένα πόδι για περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα και μάλιστα με τα μάτια κλειστά, και να σηκωθεί και να καθίσει σε μια καρέκλα 37 φορές μέσα σε 60 δευτερόλεπτα -35 φορές για τις γυναίκες- αυξάνει τις πιθανότητες για έναν 53χρονο να συνεχίσει να είναι υγιής ακόμη και 13 χρόνια μετά.

Η μελέτη έγινε από το Ιατρικό Ερευνητικό Συμβούλιο (Medical Research Council) σε 5.000 άτομα που γεννήθηκαν το 1946. Οι 53χρονοι έκαναν τα τεστ στο σπίτι τους από ειδικά εκπαιδευμένους νοσηλευτές.

Το είδαμε εδώ

.........................................................................................................................................
loading...


Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε like… η κοινοποιήστε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!