BREAKING NEWS
latest

Πότε είμαστε πραγματικά νικητές;


«Πραγματική νίκη είναι η νίκη επί του εαυτού» – Morihei Ueshiba (ιδρυτής και δάσκαλος του Aikido)

Τι σημαίνει όμως να νικήσουμε τον εαυτό μας; Η Συμβουλευτική ψυχολόγος – NLP Practitioner Μαρία Μεραμβελιωτάκη-Simon μάς εξηγεί:

«Ας πάρουμε ένα απλό παράδειγμα. Στην καθημερινότητά μας συμβαίνει συχνά να πληγωνόμαστε από άλλους ανθρώπους, οι οποίοι μας αδικούν, μας προσβάλλουν ή μας βλάπτουν με κάποιον τρόπο. Τότε πολύ φυσικά ίσως νιώσουμε θυμό, απογοήτευση ή ακόμα και λύπη. Όμως τελικά μία νίκη επί του εαυτού θα ήταν να κατανοήσουμε ότι κανείς δεν μπορεί να μας κάνει θυμωμένους ή ευτυχισμένους.

Εμείς αποφασίζουμε

Τα συναισθήματά μας αλλάζουν διαρκώς. Ποιος αποφασίζει την ένταση αυτών των συναισθημάτων, τη διάρκειά τους καθώς και την αντίδρασή μας λόγω αυτών; Εμείς! Ο εαυτός μας αποφασίζει και αυτός παρατείνει/ενισχύει τον θυμό ή αντιδρά εκτός ελέγχου. Ο εαυτός μας αποφασίζει την ευτυχία και το πώς τη βιώνουμε. Επίσης οι συνήθειές μας, οι σκέψεις μας, οι προσωπικοί μας περιορισμοί, οι σωστές και λάθος επιλογές μας είναι όλα μέρη του εαυτού μας.

Αλλαγή συνηθειών

Εάν η τωρινή κατάσταση δεν είναι ικανοποιητική, τότε ίσως κάτι θα πρέπει ν΄ αλλάξουμε. Αλλάζοντας για παράδειγμα κάποιες μη βοηθητικές συνήθειες δαμάζουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας και αυτή την αλλαγή μπορούμε να τη δούμε σαν μια μορφή νίκης».

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID