BREAKING NEWS
latest

Παπαγάλοι έκαναν… στέκι τους πάρκο της Θεσσαλονίκης


1/2015. Ένα πάρκο στην Τριανδρία της Θεσσαλονίκης έγινε «στέκι» μιας ομάδας μεγάλων πράσινων παπαγάλων τις τελευταίες ημέρες, με τα παραδείσια πουλιά να στέκονται στα κλαδιά των δέντρων και να πετούν πάνω από τα κεφάλια μικρών και μεγάλων, έχοντας γίνει η «ατραξιόν» της περιοχής.

Οι εξωτικοί παπαγάλοι, με το ζωηρό πράσινο χρώμα, που έχουν κάνει «κατάληψη» στο Πάρκο Μέσα Γειτονιάς, εντυπωσιάζουν τους περαστικούς με τη μακριά τους ουρά και το κόκκινο ράμφος τους, καθώς και με τους δυνατούς ήχους που βγάζουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους κατοίκους, είναι η δεύτερη χρονιά που εμφανίζονται στη συγκεκριμένη γειτονιά.

«Καταφέραμε να μετρήσουμε γύρω στους δέκα με δώδεκα πράσινους παπαγάλους. Είναι κάθε μέρα στο ίδιο πάρκο. Πετάνε όλοι μαζί και τρώνε τους καρπούς από τα δέντρα, ενώ είναι η δεύτερη χρονιά που κάνουν την εμφάνισή τους στον χώρο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος δημοτικής ενότητας Τριανδρίας Παναγιώτα Μπαχτσεβάνα.

«Τα παιδιά έχουν ξετρελαθεί και σίγουρα όποιος έρθει στην περιοχή και καθίσει λίγη ώρα στο πάρκο θα τους δει να πετάνε πάνω από το κεφάλι του», πρόσθεσε η κα Μπαχτσεβάνα.

Τα πουλιά πιθανότατα κάποια στιγμή διέφυγαν από αιχμαλωσία, είτε απελευθερώθηκαν από κάποιο κατάστημα Pet Shop και δείχνουν να έχουν προσαρμοστεί στην πόλη, αφού βρήκαν καλό κλίμα και άρχισαν να πολλαπλασιάζονται.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, το πιο διαδεδομένο είδος παπαγάλου στην Ελλάδα είναι ο Πράσινος Παπαγάλος (Psittacula krameri), που κανονικά συναντάται στη Μέση Ανατολή και την Ινδία.

Στη Θεσσαλονίκη μπορεί κανείς να συναντήσει παπαγάλους του συγκεκριμένου είδους, στην περιοχή του Λευκού Πύργου και στα γύρω πάρκα, στο πανεπιστήμιο ως τα Κοιμητήρια Ευαγγελίστριας, ενώ πετούν σε μικρά κοπάδια που περιφέρονται, κάνοντας θόρυβο, ανάμεσα σε κτήρια και δέντρα.

Η πρώτη επίσημη αναφορά για την εμφάνιση του είδους σε άγρια κατάσταση στην Ελλάδα γίνεται το 1996 στο περιοδικό «Φυλλοσκόπος» της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID