BREAKING NEWS
latest

18 πράγματα που θα ήθελα να ξέρω όταν ήμουν 20 χρονών!


Μία διάσημη blogger, γιορτάζοντας τα 35α της γενέθλια, δήλωσε πιο ευτυχισμένη και κατασταλαγμένη από ποτέ, τονίζοντας πως όταν ήταν 20 δεν ήταν η καλύτερη περίοδος της ζωή της. 

Η εναλλαγή σχέσεων, τα φοιτητικά χρέη, οι συνεχείς αλλαγές στα επαγγελματικά, ήταν πράγματα που αντιμετώπισε, όπως όλοι μας σε αυτήν την ηλικία.

Η blogger του MindBodyGreen έγραψε λοιπόν μία λίστα με 18 πράγματα που θα ήθελε να μπορούσε να πει στον 20χρονο εαυτό της, για να τον γλυτώσει από μερικά βάσανα.

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου

Αν νομίζεις πως αρέσεις σε κάποιον, το πιο πιθανό είναι πως όντως του αρέσεις. Αν πιστεύεις πως σε απατάει, το πιο πιθανό είναι πως όντως σε απατάει. Αν θεωρείς πως κάποιο άτομο που γνώρισες θα γίνει ο/η καλύτερος/η φίλος/η σου, τότε όντως έτσι θα συμβεί!

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες και τα σάκχαρα είναι μία αηδία

Είναι αλήθεια πως το 22χρονο σώμα σου δεν έχει καμία ανάγκη να χάσει εύκολα βάρος και ακόμα και αν τρως Pringles και Diet Coke, τότε και πάλι το σώμα σου θα είναι μια χαρά. Όμως, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, ακόμα και σε αυτή την ηλικία, να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες και να αρχίσεις να τρως ψωμί ολικής άλεσης, noodles και μέλι (αντί για ζάχαρη). Είναι και αυτά πεντανόστιμα και θα σε κάνουν να νοιώσεις υπέροχα!

Στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σημασία σε τι είσαι καλός

Τι έχει πραγματικά σημασία; Η πρακτική άσκηση που έχεις κάνει, οι δουλειές που έχεις αναλάβει, τα προσωπικά σου προσόντα, το ποιους γνωρίζεις. Δεν είναι κακό να ξεχωρίζεις σε κάποιον τομέα, αλλά είναι ακόμα καλύτερο να έχεις εμπειρία σε πολλούς διαφορετικούς τομείς.

Δημιούργησε έναν ενεργό τρόπο ζωής

Όταν είσαι 20 δε χρειάζεται να ξοδεύεις 50 ευρώ το μήνα σε ένα γυμναστήριο. Ενεργοποιήσου!! Περπάτα περισσότερο, μη χρησιμοποιείς όλη την ώρα το αυτοκίνητο, και σταμάτα να χρησιμοποιείς ασανσέρ!

Μάθε να αγαπάς την παρέα με τον εαυτό σου

Θα υπάρξουν στιγμές στη ζωή σου που θα θες πραγματικά να δεις μία ταινία, ή να τσεκάρεις μία καινούρια μπουτίκ ή να πας στην Ταυλάνδη, και δε θα βρίσκεις παρέα για να κάνεις όλα όσα αγαπάς. Αυτό δε σημαίνει πως δεν πρέπει να τα κάνεις. Μάθε να αγαπάς την παρέα με τον εαυτό σου. Ξεκίνα με μικρά βήματα για να φτάσεις στα πιο μεγάλα.

Μην εναποθέτεις τις δυνάμεις σου στους άλλους

Μπορεί οι γύρω σου να πέτυχαν με ένα συγκεκριμένο πλάνο ζωής αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει και εσύ να ακολουθήσεις αυτό το μονοπάτι. Είναι πολύ σημαντικό να πιστέψεις στις ικανότητές σου, ανεξαρτήτως με το πως συγκρίνονται αυτές με τις ικανότητες άλλων ανθρώπων.

Όταν αμφιβάλλεις, προσπάθησε το

Δεν πρόκειται ποτέ να μετανιώσεις επειδή φόρεσες ένα ωραίο σύνολο, ή επειδή αγόρασες ένα δώρο για έναν φίλο που έχεις να δεις καιρό. Αν δε βγει τίποτα από την προσπάθειά σου, τουλάχιστον θα ξέρεις οτι έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες.

Μαγείρεψε στο σπίτι

Μπορεί στα 20 να σου φαίνεται υπερβολικό, αλλά θα σε γλυτώσει από χρήματα και θα σου προσφέρει καλύτερη υγεία.

Υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα βρεις κάποιον άλλον να αγαπήσεις! Θα κάνεις νέους φίλους. Θα βρεις νέους συναδέλφους και εκπληκτικούς γείτονες. Αν κάποιος δε σου κάνει, απλά πήγαινε στον επόμενο.

Είναι ευκολότερο να κάνεις χρήματα παρά αναμνήσεις

Αν οι φίλοι σου προετοιμάζονται για διακοπές με ιστιοπλοικό, τότε κάνε καλή αποταμίευση και προσπάθησε να πας!!! Δε θα θυμάσαι ποτέ τις 2 εβδομάδες που αναγκάστηκες να τρως μόνο στο σπίτι, αλλά δε θα ξεχάσεις ποτέ το συγκεκριμένο ταξίδι.

Μπορείς να βρεις κοινά με κάθε άνθρωπο του περιβάλλοντός σου

Δεν έχει σημασία η ηλικία, το φύλο, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε κοινές σκέψεις, προβληματισμούς και αγωνίες!! Ψάξε και βρες τα.

Αν κάτι είναι σημαντικό, κράτα ένα αντίγραφο

Βγάλε διπλά κλειδιά, διπλό πιστοποιητικό γέννησης ή κάρτα κοινωνικής ασφάλισης. Για όλα τα σημαντικά έγγραφα, βγάλε μία φωτογραφία και στείλε τις φωτογραφίες σε ένα προσωπικό σου email.

Χρησιμοποίησε οδοντικό νήμα

Είναι κάτι που πρέπει να συνηθίσεις από μικρή ηλικία!

Οι δικαιολογίες είναι ντροπιαστικό πράγμα

Μην δικαιολογείσαι αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Οι δικαιολογίες δεν κάνουν κανέναν να νοιώθει καλά. Ούτε εσένα που τις λες, ούτε τον άλλον που τις ακούει.

Παίρνε ρίσκα

Χόρεψε πάνω σε ένα τραπέζι, κάνε ένα μεγάλο ταξίδι με το αυτοκίνητο, δοκίμασε ένα περίεργο φαγητό. Είναι σχεδόν απίθανο να σε σκοτώσει κάτι από αυτά. Αλλά σίγουρα θα σε κάνουν πιο ενδιαφέροντα άνθρωπο.

Μάθε πως να ζεις καλά με αυτά που έχεις

Δες το budget σου. Πλήρωνε τα χρέη σου πάντα! Μάθε να μαγειρεύεις μόνος σου! Αγόρασε ένα ποδήλατο και χρησιμοποίησέ το! Αγόρασε μεταχειρισμένα ρούχα! Όποιο και αν είναι το budget σου, μπορείς να τα καταφέρεις.

Αν δεν έχεις κάτι να πεις, προτίμησε τη σιωπή

Αν κάποιος πει κάτι που δε σου αρέσει, προτίμησε να μην πεις τίποτα. Απλά κοίτα τον έντονα! Θα τον τρομοκρατήσεις ακόμα περισσότερο από οποιαδήποτε κουβέντα σου.

Συμπεριφέρσου σαν να ξέρεις τι κάνεις

Μπορείς να κατακτήσεις τον κόσμο, απλά με το σωστό περπάτημα και ένα σωστό σύνολο! Εμείς οι ίδιοι μαθαίνουμε στους γύρω μας πως να μας αντιμετωπίσουν! Έτσι αν δείξεις σιγουριά, θα σε αντιμετωπίσουν ανάλογα.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID