BREAKING NEWS
latest

Τα απίστευτα οφέλη της μουστάρδας


Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε την μουστάρδα επειδή δίνει γεύση και πικάντικη νότα στις συνταγές και στο πιάτο μας. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι είναι πηγή υγείας και ασπίδα προστασίας για τον άνθρωπο απέναντι σε επικίνδυνες ασθένειες.

Δείτε μερικά από τα απίστευτα οφέλη της μουστάρδας:

Συμβάλλει στον έλεγχο των συμπτωμάτων του άσθματος

Η μουστάρδα  είναι πλούσια σε σελήνιο και μαγνήσιο, με δυνατές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά μουστάρδα, έχουν λιγότερες εξάρσεις άσθματος, λιγότερα κρυολογήματα και μειωμένη αναπνευστική συμφόρηση στο στήθος.

Μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση

Η μουστάρδα περιέχει καροτένιο, ζεαξανθίνη και λουτεΐνη (φλαβονοειδή και καροτενοειδή αντιοξειδωτικά), καθώς και βιταμίνες Α, C και Κ. Όλα αυτά τα συστατικά μαζί δημιουργούν μια "βόμβα" αντιοξειδωτικών που επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης.

Σας προστατεύει από τον καρκίνο του γαστρεντερικού

Τα φυτοθρεπτικά συστατικά στους σπόρους της μουστάρδας βοηθούν στην πρόληψη και την καθυστέρηση των συμπτωμάτων του καρκίνου του γαστρεντερικού σωλήνα. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι σπόροι μουστάρδας έχουν την ιδιότητα να περιορίζουν την ανάπτυξη των ήδη υπαρχόντων καρκινικών κυττάρων και να αποτρέπουν το σχηματισμό νέων.

Μειώνει τη χοληστερόλη

Η μουστάρδα περιέχει νιασίνη, η οποία βοηθάει τον οργανισμό να διατηρήσει χαμηλά τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και προστατεύει τις αρτηρίες από την αθηροσκλήρωση (τη συσσώρευση πλάκας). Βοηθά επίσης στη ρύθμιση της ροής του αίματος και προστατεύει τον οργανισμό από την υπέρταση. 

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID