BREAKING NEWS
latest

Τα «επτά χρόνια φαγούρας» έγιναν δέκα


Τα «επτά χρόνια φαγούρας» είναι μια διαδεδομένη ψυχολογική θεωρία που ορίζει ως σημείο καμπής της σχέσης του ζευγαριού το έβδομο έτος της κοινής του ζωής. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, από τα επτά χρόνια και μετά η σχέση παίρνει την κατιούσα και ο χωρισμός είναι πολύ πιθανός.

Η φράση «επτά χρόνια φαγούρας» έγινε γνωστή και διαδόθηκε ευρέως μετά την ομώνυμη ταινία όπου πρωταγωνιστούσε η Μέριλιν Μονρόε, το 1955.

Ομως, μια νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει τη θεωρία αυτή. Σύμφωνα με αυτή, το σημείο του γάμου όπου το ζευγάρι αρχίζει να μιζεριάζει και να αισθάνεται δυστυχισμένο, και ως εκ τούτου είναι πιθανό να απομακρυνθεί, είναι στην πραγματικότητα το 10ο έτος της κοινής του ζωής.

Όσοι καταφέρνουν να ξεπερνούν αυτή την κρίση, όπως υποστηρίζει η ίδια έρευνα, ύστερα από πέντε χρόνια… ξαναβρίσκουν τη φόρμα τους και την ευτυχία τους, χωρίς, όμως, ποτέ αυτή να φθάνει το επίπεδο αυτής που βίωναν πριν από την καμπή στη σχέση τους.

Μια νέα έρευνα, έρχεται ώστε να βάλει τέλος στη διαδεδομένη ψυχολογική θεωρία, που ορίζει τα επτά χρόνια κοινής ζωής ενός ζευγαριού, ως το σημείο καμπής στη σχέση τους.

Τα «επτά χρόνια φαγούρας» λοιπόν, καταρρίπτονται, καθώς, ένα ζευγάρι, αρχίζει να χάνει τον ενθουσιασμό, το ενδιαφέρον και τον έρωτα, στο 10 έτος της κοινής του ζωής.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η εν λόγω καμπή, έρχεται στη δεκαετία, διότι η γυναίκα εκείνο το διάστημα, τρώει πολύτιμο χρόνο, με το να ασχολείται με τις δουλειές του σπιτιού και τα παιδιά (συν τη δική της εργασία) και δεν είναι τόσο... γατούλα, όσο στην αρχή της σχέσης.

Εάν μάλιστα το ζευγάρι καταφέρει να ξεπεράσει τον σκόπελο της δεκαετίας, αφού περάσουν πέντε περίπου χρόνια ακόμα, φαίνεται πως επιστρέφει στην αρχική του «θέση», όπου ερωτεύεται ξανά και ζει ζωή χαρισάμενη! Ποτέ βέβαια τα πράγματα δε θα είναι όπως παλιά...

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID