BREAKING NEWS
latest

Τα γραπτά μηνύματα κάνουν κακό στη σπονδυλική στήλη


Γνωρίζατε ότι το βάρος του κεφαλιού μας ισούται με περίπου 6 κιλά βάρος ή με έξι πλαστικές σακούλες με ψώνια, όταν το γέρνουμε για να τσεκάρουμε το κινητό μας;

Αυτό που, σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι το κεφάλι του μέσου ανθρώπου ζυγίζει περίπου 3.5 κιλά, ωστόσο το βάρος του αυξάνεται με την κλίση προς τα κάτω με αποτέλεσμα ο σπόνδυλος να αναγκάζεται να υποστηρίξει περισσότερο βάρος και σταδιακά να δημιουργεί καμπούρα.

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Surgical Technology International και μετελτά την αλλαγή που υποβάλλεται η σπονδυλική μας στήλη εξαιτίας των γραπτών μηνυμάτων, έδειξε ότι όταν γέρνουμε το κεφάλι μας για να τυπώσουμε ή να διαβάσουμε ένα μήνυμα στο κινητό μας η σπονδυλική μας στήλη αναγκάζεται να σηκώσει περισσότερο βάρος, με αποτέλεσμα να κάνουμε καμπούρα.

Ο Kenneth Hansraj, χειρούργος από τη Νέα Υόρκη, προχώρησε στη δημιουργία του συγκεκριμένου σχήματος χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο που υπολογίζει το βάρος που υποστηρίζει η σπονδυλική μας στήλη. " Όταν το κεφάλι μας γέρνει κατά 15 μοίρες, το βάρος αυξάνεται στο τριπλάσιο", δήλωσε ο Hansraj.

Σύμφωνα με την έρευνα ο μέσος άνθρωπος περνάει τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα γέρνοντας το κεφάλι του είτε για να διαβάσει, είτε για να τυπώσει μηνύματα και άλλα κείμενα στο κινητό του τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να δημιουργεί καμπούρα και προβλήματα στη σπονδυλική του στήλη που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στο χειρουργείο για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Το πρόβλημα έχει τονιστεί επανειλημμένα από τους φυσιοθεραπευτές, χωρίς να δίνουμε την πρέπουσα σημασία σε αυτό. Ο χειρούργος και οι φυσιοθεραπευτές συνιστούν στους χρήστες κινητών τηλεφώνων να αποφεύγουν να γέρνουν το κεφάλι τους, αφού οι βλάβες που μπορούν να προκληθούν στη σπονδυλική στήλη αποτελούν από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID