BREAKING NEWS
latest

Οι τροφές που καθυστερούν τα γκρίζα μαλλιά


Έχετε προσέξει τον τελευταίο καιρό τις πρώτες άσπρες ή γκρίζες τρίχες στα μαλλιά σας; Ανησυχείτε επειδή δεν το περιμένατε και είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γκριζάρουν τα μαλλιά;

Ίσως δεν γνωρίζετε ότι εκτός από το χρόνο, τα μαλλιά γκριζάρουν και από άλλες αιτίες, όπως το στρες και οι διατροφικές συνήθειες.

Και αν για το στρες είναι δύσκολο να κάνετε κάτι για να το περιορίσετε σημαντικά (η καθημερινότητα μας καταβάλλει όλους) μπορείτε σίγουρα να καθυστερήσετε την εμφάνιση και το πλήθος των γκρίζων τριχών στα μαλλιά σας με τη σωστή διατροφή.

Δείτε τι πρέπει να καταναλώνετε για να καθυστερήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα γκρίζα μαλλιά:

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Επιλέξτε σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά για να πάρετε τη βιταμίνη Β που χρειάζεστε. Το τριχωτό της κεφαλής σας βασίζεται στη βιταμίνη Β-6 και τη βιταμίνη Β-12, για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρουν οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά μέσω του αίματος στους θύλακες των τριχών. Επίσης, το χρώμα των μαλλιών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ορμόνες και η βιταμίνη Β-2 είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην παραγωγή ορμονών.

Τροφές που περιέχουν χαλκό

Ο χαλκός είναι απαραίτητος για την παραγωγή μελανίνης -της φυσικής πηγής του χρώματος των μαλλιών. Ως εκ τούτου, η έλλειψη χαλκού μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό των μαλλιών. Η ημίγλυκη σοκολάτα είναι πλούσια σε χαλκό. Άλλες τροφές πλούσιες σε χαλκό περιλαμβάνουν τις φακές και τα μανιτάρια.

Σολομός

Το σελήνιο που βρίσκεται στο σολομό βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής ορμονών που είναι απαραίτητες για υγιή μαλλιά. Αυτό το ιχνοστοιχείο καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και τις εμποδίζει από το να σχηματιστούν εξαρχής.

Μούρα

Τα μούρα γενικότερα και ιδίως οι φράουλες είναι ένας ευχάριστος τρόπος για να πάρετε μια επιπλέον ώθηση βιταμίνης C. Η βιταμίνη C βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου (που βρίσκεται μέσα στους θύλακες των τριχών) και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες έχουν συνδεθεί με τη διαδικασία της γήρανσης. Πρόσθετες αντιοξειδωτικές βιταμίνες περιλαμβάνουν τη βιταμίνη Α (πορτοκαλί και κίτρινα φρούτα) και τη βιταμίνη Ε (καρύδια και φασόλια).

Αμύγδαλα

Για μία καλή πηγή βιταμίνης Ε και χαλκού επιλέξτε τα αμύγδαλα. Επίσης, έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL).

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID