BREAKING NEWS
latest

10… περίεργοι τρόποι να γλιτώσετε το κρυολόγημα


Πρέπει να αντιδράτε γρήγορα για να καταπολεμάτε το κρυολόγημα και τη γρίπη. Ερευνητές του University of Arizona ανακάλυψαν ότι όταν κάποιος είναι άρρωστος, σε ένα γραφείο, χρειάζονται μόνο 4 ώρες για να εμφανιστούν σημάδια του ιού στις επιφάνειες όπως τα κουμπιά του φωτοτυπικού, το χερούλι του ψυγείου ή της καφετιέρας.

Αξίζει να προστατευτείτε από τους πόνους, το βήχα τον πυρετό και την κακουχία. Δείτε περίεργους τρόπους που θα συμβάλλου στην αποφυγή του κρυολογήματος ή της γρίπης.

Κόψτε το αλκοόλ

Το αλκοόλ παρεμβάλλεται στην ποιότητα του ύπνου και όταν υπάρχει έλλειψη ύπνου είναι πιθανότερο να αρρωστήσει κάποιος. Το ποτό τη νύχτα διαταράσσει το στάδιο REM που είναι το στάδιο ύπνου που ξεκουράζει καλύτερα.

Πιείτε τσάι

Πιείτε μαύρο ή πράσινο τσάι με λεμόνι και μέλι. Το τσάι και η εισπνοή του ατμού ενεργοποιούν τους κροσσούς στη μύτη—ώστε να απομακρύνουν πιο αποτελεσματικά τα μικρόβια από αυτήν. Το λεμόνι λεπταίνει τη βλέννη και το μέλι είναι αντιβακτηριακό.

Κατανάλωση πρωτεΐνης

Έρευνες δείχνουν ότι η διατροφή που είναι χαμηλή σε πρωτεΐνη μπορεί να εξασθενήσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επομένως εξασφαλίσετε ότι τρώτε πλούσιες σε πρωτεΐνη τροφές, ιδιαίτερα ψάρι, αυγά και γιαούρτι.

Γυμναστήριο

Στα γυμναστήρια υπάρχουν ιδρωμένες πετσέτες, βρώμικα αθλητικά παπούτσια και άλλα είδη που φιλοξενούν μικρόβια. Αντί να κάθεστε απευθείας σε στρώμα ή πάγκο βάλτε μια καθαρή πετσέτα πάνω τους πριν καθίσετε. Μπορείτε να καθαρίσετε με αντιβακτηριακά μαντηλάκια τα όργανα που αγγίζετε, όπως τα βάρη ή τις χειρολαβές του ποδήλατου.

Καθαρίστε το γραφείο σας

Καθαρίστε οτιδήποτε ακουμπούν πολλοί άνθρωποι-φωτοτυπικό, φούρνο μικροκυμάτων, πόμολα, κουμπιά ανελκυστήρα, χερούλι καρέκλας, με καλό απολυμαντικό τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ακόμα και αν φαίνονται καθαρά. Πρόκειται για βασική υγιεινή. Οι ρινοϊοί μπορούν να ζήσουν σε επιφάνειες μέχρι 48 ώρες!

Αναζητήστε...βότκα

Αν δεν έχετε απολυμαντικό χεριών μαζί σας βάλτε- σε ανάγκη- λίγη βότκα στα χέρια σας. Η υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ την καθιστά καλό απολυμαντικό.

Χρησιμοποιήστε ένα στυλό

Μπορείτε να έχετε μαζί σας το δικό σας στυλό όταν πηγαίνετε στην τράπεζα, στο σούπερ μάρκετ ή στο γιατρό. Μπορείτε να ακουμπάτε ακόμα και το ATM με αυτό. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε τη μεταφορά μικροβίων, ιδιαίτερα αν έχετε κάποιον άρρωστο στο σπίτι.

Μακριά τα χέρια από κοινόχρηστες βρύσες

Να αποφεύγετε τις κοινόχρηστες βρύσες καθώς τις ακουμπούν εκατοντάδες χέρια με μικρόβια. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το δικό σας μπουκάλι.

Κάντε μασάζ

Μπορείτε να κάνετε μασάζ για την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, που ενισχύει το ανοσοποιητικό θρέφοντας τα κύτταρα με περισσότερο οξυγόνο και αίμα. Φέρνει επίσης χαλάρωση και απαλύνει το στρες και όταν έχουμε λιγότερο στρες προσελκύουμε λιγότερο τα μικρόβια.

Πλύντε τα χέρια σας

Να πλένετε τα χέρια σας συχνά και να τα σκουπίζετε απαλά για να μην ‘’σκάνε’’, κάτι που επιτρέπει στα μικρόβια να ‘’προελάσουν’’. Στη συνέχεια ενυδατώστε.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID