BREAKING NEWS
latest

Τσαρλς Μπόλντεν: Τι αποκάλυψε ο επικεφαλής της Nasa σε συνέδριο στο Λονδίνο


10/2014. Ο Τσαρλς Μπόλντεν μίλησε στο Royal Aeronautical Society στο Λονδίνο, ο οποίος αποκάλυψε τη γνώμη του σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Μίλησε για πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένου του Άρη, της κλιματικής αλλαγής και για μία διεθνή διαστημική συνεργασία.

Η προσγείωση στον Άρη είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί την επιβίωση του είδους μας, μιας και η αλλαγή του κλίματος στη Γη είναι μία «πραγματική» απειλή. Μία διεθνή συνεργασία είναι το κλειδί για το μέλλον των επανδρωμένων διαστημικών εξερεύνησης.

Η γνωριμία με τον Άρη είναι σημαντική, διότι είναι ο μόνος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα [εκτός από τη Γη] που πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να γεννηθεί ζωή σε κάποια μορφή, σε κάποιο χρονικό διάστημα», είπε ο Μπόλντεν. Μπορεί να είναι σε θέση να διατηρήσει τη ζωή, και σίγουρα μπορεί να συντηρήσει ανθρώπινη ζωή, αν στείλουμε τους ανθρώπους εκεί.

Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του διότι δεν δεσμεύει μία μελλοντική αποστολή στον Άρη, ενώ προειδοποίησε ότι είναι ενάντια στο να ακυρωθούν οποιοδήποτε από τα τρέχοντα σχέδια της Nasa για να φτάσει εκεί.

Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι για να πάμε στον Άρη δεν ήταν εύκολη πρόκληση, και υπάρχουν πολλοί επικριτές που θεωρούν ότι δεν θα συμβεί - μια άποψη που δεν συμμερίζεται.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η NASA έστειλε άνθρωπο στο φεγγάρι ένας στόχος που κάποτε έμοιαζε ακατόρθωτος. Η πρόκληση είναι τεράστια. Ο Άρης είναι δύσκολος, απλά για να το θέσω ωμά - ο Άρης είναι πραγματικά, πραγματικά, σκληρός.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν είχε εγκρίνει ορισμένες προτάσεις που προορίζονται να λάβουν οι άνθρωποι για ένα ταξίδι προς τον κόκκινο πλανήτη. Ορισμένοι μιλάνε για ταξίδι χωρίς επιστροφή, αλλά και διαφωνώ σε αυτό. Αν κάποιος θέλει να έρθει πίσω, θέλω να είναι σε θέση να επανέλθει.

Ο ίδιος παραπέμπει στο πώς οι πρώτοι άνθρωποι αποίκισαν την Αμερική με παρόμοιες φιλοδοξίες. Όταν πάμε κάπου άγνωστα για εμάς κάνουμε ένα βήμα στην προσπάθεια της ανθρωπότητας να πρωτοπορεί. Πολλοί άνθρωποι πήγαν αλλά δεν είχαν καμία πρόθεση να επιστρέψουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχαν πάει με πρόθεση να πεθαίνουν εκεί. Πήγαν με πρόθεση να αναπτυχθούν και να επεκταθούν και να γίνουν αυτοί που είμαστε σήμερα.

Εξήγησε επίσης πώς η κατανόηση του Άρη - ειδικότερα πώς κάποτε ήταν κατοικήσιμος πλανήτης θα μπορούσε να αποκαλύψει το μέλλον για το δικό μας κλίμα.

Είπε επίσης για τον «πραγματικό» κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής, όχι από την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά για την αλλαγή του κλίματος. Αυτό είναι που συμβαίνει, και πρέπει να καταλάβουμε γιατί.

Τσαρλς Μπόλντεν (Charles Bolden)

Τσαρλς Μπόλντεν είναι ο επικεφαλής της Nasa από τις 17 Ιουλίου 2009.

Γεννημένος στη Νότια Καρολίνα στις 19 Αυγούστου 1946, ήταν απόφοιτος της Ναυτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ το 1968 και αργότερα προσχώρησε στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, από το οποίο πέταξε σε αποστολές μάχης στο Βιετνάμ, το Λάος και την Καμπότζη.

Είχε επιλεγεί ως αστροναύτης της NASA από το 1980 και πέταξε στο διάστημα για πρώτη φορά στις 12 Ιανουαρίου του 1986 ως πιλοτικά με το Διαστημικό Λεωφορείο Κολούμπια.

Στην καριέρα του ως αστροναύτης που πέταξε στο διάστημα, άλλες τρεις φορές, με διαστημικό λεωφορείο. Τελική πτήση του ήταν με το Διαστημικό Λεωφορείο Discovery, προσγείωση στις 11 Φεβρουαρίου 1994.

Μετά το διορισμό του στην Nasa ο Μπόλντεν συνεχώς επαναλαμβάνει την μακροπρόθεσμη φιλοδοξία του οργανισμού να προσγειωθεί στον Άρη, και επί του παρόντος επιβλέπει μια σημαντική μετάβαση στις προσπάθειές τους για την ανθρώπινη διαστημική πτήσεις.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID