BREAKING NEWS
latest

Ο δεκάλογος της Αντιγήρανσης!


Ανέκαθεν ο άνθρωπος αναζητούσε το «κλειδί» της αθανασίας, ενώ στις μέρες μας ολόκληροι τομείς της επιστήμης έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην ανακάλυψη του ελιξιρίου που θα παρατείνει τη νεότητα και θα εξασφαλίζει μερικά έξτρα χρόνια ζωής.

Μέχρι, όμως, οι παραπάνω στόχοι να επιτευχθούν, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να ζήσετε περισσότερα και καλύτερα χρόνια:

Φάτε μεσογειακά

Καθημερινά μη επεξεργασμένα δημητριακά και τα προϊόντα τους, γαλακτοκομικά, λαχανικά, φρούτα και ελαιόλαδο. 1-2 φορές την εβδομάδα ψάρι, πουλερικά, όσπρια, πατάτες, αυγά και ξηρούς καρπούς. 1 φορά την εβδομάδα κόκκινο κρέας και γλυκά.

Αποφύγετε τη ζάχαρη

Μια διατροφή χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά και ζάχαρη καθυστερεί τα σημάδια του γήρατος των αγγείων.

Πιείτε στην υγειά σας

Ένα ποτηράκι κρασί την ημέρα θεωρείται ότι συμβάλλει στη μακροζωία, ενώ μελέτες συνδέουν την κατανάλωση πράσινου τσαγιού με την καλή υγεία των αγγείων.

Διώξτε το στρες

Οι ασκήσεις χαλάρωσης και οι διαφραγματικές αναπνοές θα σας βοηθήσουν να επανακτήσετε την ηρεμία σας σε δύσκολες στιγμές.

Ασκηθείτε

Με την άσκηση επιβραδύνετε τη γήρανση, ενώ διατηρείτε ευλύγιστα τα οστά σας και σφριγηλό το δέρμα σας. Μισή ώρα άσκηση την ημέρα, 3 φορές την εβδομάδα, αρκεί.

Κόψτε το κάπνισμα

Το τσιγάρο σάς κόβει χρόνια ζωής και σας φορτώνει με ρυτίδες.

Κοιμηθείτε καλά

Ο επαρκής ξεκούραστος ύπνος σάς βοηθά να τα... εκατοστίσετε.

Προστατευτείτε από τον ήλιο

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο είναι μια βασική αιτία της πρόωρης γήρανσης. Αντηλιακό και καπέλο τα όπλα σας.

«Γυμνάστε» το μυαλό σας

Για να συνεχίσετε να δημιουργείτε μέχρι τα βαθιά γεράματα, χρειάζεται να εξασκείτε το μυαλό σας. Διαβάστε βιβλία ή εφημερίδες, ξεκινήστε μαθήματα ξένων γλωσσών, μάθετε ένα μουσικό όργανο, πηγαίνετε σινεμά και θέατρο και δώστε σημασία στην κοινωνική σας ζωή.

Κάντε φίλους

Σύμφωνα με μελέτες, η φιλία βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση των ασθενών και στην επιβράδυνση του γήρατος.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID