BREAKING NEWS
latest

Προσέγγισε τον κόσμο σου πολύπλευρα: Μάθε ξένες γλώσσες


Το μυαλό του ανθρώπου μπορεί να «τελειοποιηθεί» με διάφορες πρακτικές. Έχει πιστοποιηθεί ότι η γλωσσομάθεια μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση αυτή επηρεάζοντας τη λειτουργία του εγκεφάλου, την κριτική σκέψη του ατόμου και την πολύπλευρη προσέγγιση της πραγματικότητας. 

Βέβαια, η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας απαιτεί χρόνο και αφοσίωση. Όποια και αν είναι η ηλικία σας, η γλωσσομάθεια πρόκειται να επιφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα στη σημερινή παγκόσμια κοινωνία.

Δώστε στον εαυτό σας ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Γνωρίζατε ότι η μελέτη μιας δεύτερης γλώσσας μπορεί να βελτιώσει τις δεξιότητες και τους βαθμούς σας στα μαθηματικά και τη μητρική σας γλώσσα; Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι επιδόσεις στα μαθηματικά αυξάνονται με κάθε επιπλέον έτος σπουδών ξένων γλωσσών, το οποίο σημαίνει ότι όσο περισσότερο μελετά κανείς μία ξένη γλώσσα, τόσο περισσότερο ενισχύονται οι ικανότητες να πετύχει στο σχολείο. Παράλληλα, η μελέτη μιας ξένης γλώσσας βελτιώνει τις αναλυτικές και ερμηνευτικές δεξιότητες.

Κατάληψη θέσεων εργασίας σε μια παγκόσμια οικονομία

Με την παγκοσμιοποίηση των επιχειρήσεων και των πληθυσμών αυξάνεται όλο και περισσότερο η ανάγκη για συνδιαλλαγή με αποτέλεσμα η εκμάθηση ξένων γλωσσών να έχει καταστεί πολύ σημαντική. Υπάρχουν πολλά επαγγέλματα, όπως οι  δημοσιογράφοι, νοσηλευτές, διευθυντές ξενοδοχείων γιατροί ή αστυνομικοί κατά τα οποία η γλωσσομάθεια καθίσταται αναγκαία.

Μία έκθεση από το Πανεπιστήμιο του Φοίνιξ, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Wall Street αναφέρει ότι ενώ η επάρκεια σε γλώσσες -ειδικά στα κινέζικα και ισπανικά- φαίνεται να είναι από τις πιο κρίσιμες δεξιότητες που ενδέχεται να ζητηθεί από τους εργοδότες για την επόμενη δεκαετία, πολύ λίγοι εργαζόμενοι σχεδιάζουν να επενδύσουν στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Μια έρευνα σε 419 εργοδότες και 511 εργαζόμενους το περασμένο φθινόπωρο αποκάλυψε ότι το 42% των εργοδοτών αναμένεται να ζητήσει την επάρκεια στην κινεζική, ενώ το 70% δήλωσε το ίδιο για τα ισπανικά. Ωστόσο, η πλειοψηφία των εργαζομένων δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματίσει να μάθει ισπανικά και κινέζικα.

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις συνεργάζονται στενά με εταιρείες άλλων χωρών. Χρειάζονται διαφορετικούς εργαζόμενους που μπορούν να επικοινωνούν σε διαφορετικές γλώσσες και να κατανοούν άλλους πολιτισμούς. Ένας τεχνικός που γνωρίζει ρωσικά ή γερμανικά, ο επικεφαλής μιας εταιρείας που ομιλεί ιαπωνικά ή ισπανικά ή ένας πωλητής που ξέρει γαλλικά ή κινέζικα μπορεί να συνεργαστεί αποτελεσματικά με περισσότερους ανθρώπους σε περισσότερα μέρη από κάποιον που γνωρίζει μόνο μία γλώσσα.

Πολύγλωσσοι επαγγελματίες καλούνται να ταξιδέψουν και να ανταλλάξουν πληροφορίες με ανθρώπους άλλων χωρών καθ' όλη τη σταδιοδρομία τους. Γνωρίζοντας περισσότερες από μία γλώσσες αυξάνονται οι ευκαιρίες στις επιχειρήσεις, το δίκαιο, την ιατρική και την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση, την τεχνολογία, το στρατό, τη βιομηχανία, τις κοινωνικές υπηρεσίες και το εμπόριο. Ο εργοδότης θα σας αντιμετωπίσει ως μια γέφυρα να προσεγγίσετε νέους πελάτες, αν ξέρετε μια δεύτερη γλώσσα.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID