BREAKING NEWS
latest

Έρχεται η παγκόσμια πείνα: Ο πληθυσμός αυξάνεται και οι αγρότες γερνάνε


Ο πληθυσμός της Γης ξεπερνά τα 7 δισ. άτομα, με όλους τους κατοίκους του πλανήτη να χρειάζονται φαγητό.

Πάνω από 800 εκατ. είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε, με την πρόκληση να υπάρχει φαγητό για όλους να αποτελεί τον επόμενο στόχο της ανθρωπότητας.

Όμως χρειάζεται 60% περισσότερο φαγητό από αυτό που παράγεται στις μέρες μας για να ταΐσει τον πλανήτη το 2050, σύμφωνα με  τον ΟΗΕ.

Οι αγρότες παγκοσμίως χρειάζεται να αλλάξουν πολλά στον τρόπο παραγωγής και καλλιέργειας για να κατορθώσουν να ταΐσουν τον ανθρώπινο πληθυσμό στο μέλλον.

Οι Αμερικανοί αγρότες προσφέρουν στο ΑΕΠ της χώρας 1 τρισ. δολάρια, την ώρα που η αγροτική γη  περνά όλο και περισσότερο στα χέρια λίγων. Ο αριθμός των ανεξάρτητων φαρμών στις ΗΠΑ μειώθηκε από τις 6,8 εκατ. το 1935 στις 2,1 εκατ. το 2012.

Το μεγαλύτερο μέρος της αμερικανικής γεωργικής παραγωγής, παράγεται στις μεγάλες φάρμες. Χαρακτηριστικό είναι πως το 2012 το 0,5% των μεγαλυτέρων φαρμών πούλησε πάνω από 5 εκατ. δολάρια σε γεωργικά προϊόντα τον χρόνο, ενώ το υπόλοιπο 75% των φαρμών πουλά των χρόνο προϊόντα αξίας 50.000 δολαρίων.

Για τους μικρούς αγρότες η γεωργία έχει γίνει όλο και δυσκολότερη, παρά την άνοδο στην καλλιέργεια βιολογικών και τοπικών προϊόντων.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Steve Paproski, ενός αγρότη τρίτης γενιάς από το Newtown, του Connecticut, που επικαλείται το marketwatch. Το 1980, όταν αγόρασε την φάρμα του από τον θείο του, πωλούσε τα 100 pounds γάλα για 16,50 δολάρια, ενώ το 2006 η τιμή τους ήταν 11,50 δολάρια.

Οι Αμερικανοί μικροί αγρότες για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια, που τους οδηγεί σε σχεδόν μηδενικό κέρδος, όπως λένε, "γυρίζουν" την χρήση των φαρμών τους σε αγροτοτουριστικές μονάδες. 

Tην ίδια ώρα, οι Αμερικανοί νέοι αγρότες, δηλαδή οι άνθωποι που ασχολούνται με την γεωργία για λιγότερο από 10 χρόνια ήταν το 2012 το 22% του συνολικού αριθμού των αγροτών, με μόλις το 6% αυτών να είναι κάτω από τα 35. Το 33% των Αμερικανών αγροτών είναι πάνω από τα 65 έτη. 

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID