BREAKING NEWS
latest

Πώς το χιούμορ μας βοηθάει στη ζωή μας


Πιστεύετε πώς το χιούμορ είναι μία ικανότητα που υπάρχει μόνο για να μας χαρίζει ευχάριστες στιγμές; Κάνετε λάθος, πέρα από τα πολλαπλά οφέλη του γέλιου στην υγεία μας που είναι λίγο πολύ γνωστά, το να βάλουμε χιούμορ στη ζωή μας μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλούς τομείς της προσωπικής και επαγγελματικής μας ζωής!

1) Συμβάλλει στη διαχείριση του άγχους

Δε θα σας κάνει εντύπωση αν μάθετε πώς ανάμεσα στα μυστικά της διαχείρισης του άγχους είναι το γέλιο! Όλοι λίγο πολύ έχουμε νιώσει ότι ανακουφιζόμαστε από τα συμπτώματα του άγχους μετά από μία ευχάριστη βραδιά με φίλους ή μία καλή κωμωδία που είδαμε στον κινηματογράφο! Γιατί συμβαίνει αυτό; Κάθε φορά που γελάμε απελευθερώνονται οι ενδορφίνες, ένα φυσικό αγχολυτικό του οργανισμού μας. Μάλιστα, ακόμη και σε καταστάσεις υπερβολικού άγχους τα άτομα που γελούν συχνά είναι περισσότερο προστατευμένα απέναντι σε ακραίες εκδηλώσεις του άγχους όπως οι κρίσεις πανικού ή ψυχοσωματικά συμπτώματα.

2) Μας βοηθάει να αποκτήσουμε θετική σκέψη

«Κάθε φορά που μπορείς να βρεις λίγο χιούμορ σε μία δύσκολη κατάσταση κερδίζεις»! Ο τρόπος που λειτουργεί η θετική σκέψη στη ζωή μας δεν απέχει πολύ από αυτό το απόφθεγμα. Τα άτομα που λειτουργούν θετικά προσπαθούν λίγο πολύ να εστιάσουν στη λύση και όχι στο πρόβλημα, αποδεχόμενοι ταυτόχρονα όσα δεν μπορούν να αλλάξουν. Το χιούμορ έχει τη δυνατότητα να μας κάνει όχι μόνο να δώσουμε μία αισιόδοξη νότα σε καταστάσεις που μας δυσκολεύουν, αλλά και να μας βοηθήσει να αποδεχτούμε κάποιες καταστάσεις πιο εύκολα, διακωμωδώντας τις!

3) Μπορεί να μας “σώσει” στη διαχείριση συγκρούσεων

Όταν πρόκειται για μικρούς τσακωμούς στην καθημερινότητά μας πολλές φορές το αν το ζήτημα θα πάρει διάσταση εξαρτάται τελικά από το κατά πόσο θα το αντιμετωπίσουμε με χιούμορ ή αν θα το κάνουμε… τεράστιο! Συχνά, μάλιστα, το να κάνουμε τον σύντροφό μας να γελάσει στη διάρκεια ενός μικροκαβγά σημαίνει ταυτόχρονα και τη λήξη του! Παράλληλα, για κάποιους ανθρώπους είναι πιο εύκολο να γελάσουν με το λάθος τους παρά το να το παραδεχτούν ευθέως. Βέβαια, όταν είμαστε στη μέση μίας σύγκρουσης θα  πρέπει να είμαστε προσεκτικοί  με το πώς θα χρησιμοποιήσουμε το χιούμορ μας γιατί ο κακός χρόνος ή τρόπος δεν αποκλείεται να φέρει και τα αντίθετα αποτελέσματα.

4) Είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσουμε τους αρνητικούς ανθρώπους

Έχετε νιώσει ποτέ ότι χρειάζεστε μία ασπίδα που να σας προστατεύει από την αρνητική ενέργεια των γύρω σας; Στην πραγματικότητα, αντί να ψάχνουμε ένα μαγικό φίλτρο που θα μας κάνει άτρωτους απέναντι στους αρνητικούς ανθρώπους, μπορούμε να οπλιστούμε με… χιούμορ! Πού θα βοηθήσει; Βλέποντας τους αρνητικούς ανθρώπους μέσα από μία πιο ανάλαφρη σκοπιά μας είναι πιο εύκολο να αποστασιοποιηθούμε από τα δικά τους αρνητικά συναισθήματα και να αποφύγουμε να τα πάρουμε επάνω μας!

5) Είναι ένας ευγενικός τρόπος να θέτουμε όρια

Ένα κομμάτι διεκδικητικής συμπεριφοράς είναι το να θέτουμε όρια στην συμπεριφορά των γύρω μας, να μάθουμε για παράδειγμα να λέμε όχι ή να επισημαίνουμε πότε η συμπεριφορά κάποιου μας ενοχλεί. Η έκφραση μίας διεκδικητικής συμπεριφοράς, όμως, δεν είναι απαραίτητα αποκομμένη από το χιούμορ αλλά, αντίθετα, σε πολλές περιπτώσεις η χρήση του μπορεί να μας βοηθήσει να ελαφρύνουμε το κλίμα και να προβάλουμε αυτά που θέλουμε χωρίς να νιώσει ο απέναντι μας ότι απειλείται ή προσβάλλεται. Απαραίτητη προϋπόθεση σε αυτή την περίπτωση το μήνυμά μας να είναι σαφές!

6) Μας βοηθάει να χτίζουμε δίκτυα

Έχετε ακούσει να λένε πώς το χιούμορ είναι η πιο σύντομη απόσταση από έναν άνθρωπο σε έναν άλλο; Πράγματι, δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να κερδίσεις την συμπάθεια ενός ατόμου από το να τον κάνεις να γελάσει! Το χιούμορ μπορεί, λοιπόν, να μας βοηθήσει να ανοίξουμε μία συζήτηση, να γίνουμε συμπαθείς και να φαινόμαστε ανοιχτοί στους γύρω μας, ικανότητες που με τη σειρά τους είναι ιδιαίτερα σημαντικές όταν δημιουργούμε ή χτίζουμε νέες κοινωνικές επαφές!
Συμπέρασμα; Μία έξτρα δόση καλού χιούμορ στη ζωή μας δε θα μας κάνει να χάσουμε τη σοβαρότητά μας αλλά αντίθετα μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά στο να αποκτήσουμε ψυχική ισορροπία και αποτελεσματικότερη επικοινωνία με τους γύρω μας! Εάν, λοιπόν, το χιούμορ είναι ανάμεσα στα ταλέντα σας χρησιμοποιήστε το και δε θα χάσετε! Μόνο, προσοχή στις υπερβολές!

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID