BREAKING NEWS
latest

Η πρώτη καταγραφή άγνωστου ιπτάμενου αντικειμένου στην Βοστώνη το 1639 (Video)


Είναι γεγονός ότι η Αμερική είναι η πρωταθλήτρια χώρα στην καταγραφή UFOs εδώ και επτά δεκαετίες, με χιλιάδες αναφορές κάθε χρόνο καθώς και με τα πιο οργανωμένα δίκτυα έρευνας παγκοσμίως.

Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά έρχεται από το 16ο αιώνα και τον κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, John Winthrop, και ότι πιθανόν δεν πρόκειται μόνο για την πρώτη καταγραφή αλλά και για την πρώτη γνωστή απαγωγή στην ιστορία της UFOλογίας!

Η ιστορία έγινε γνωστή στην σύγχρονη εποχή από την Εθνική Επιτροπή Έρευνας Εναέριων Φαινομένων (NICAP), ενώ δημοσιεύτηκε και το 1968 στο βιβλίο Mysteries of the Skies: UFOs in Perspective.

Η καταγραφή αναφέρθηκε αρχικά στα κείμενα του John Winthrop, The History of New England 1630 – 1649, τα οποία εξακολουθούν να θεωρούνται ως οι σημαντικότερες αναφορές για εκείνη τη περίοδο της αμερικανικής ιστορίας.

Ο John Winthrop είναι ο δεύτερος κυβερνήτης της αποικίας της Μασαχουσέτης. 140 χρόνια αργότερα, και 14 χρόνια μετά την ανεξαρτητοποίηση της Αμερικής από τη Μ. Βρετανία το 1776, δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά τα κείμενα του.

Η παρατήρηση περιήλθε σε γνώση του από τους μάρτυρες, οι οποίοι ήθελαν να αναφέρουν τα παράξενα γεγονότα σε μια κυρίαρχη αρχή της περιοχής.

Ο Winthrop αναφέρει ότι ένα βράδυ του 1639, ο James Everell και δυο σύντροφοι του επιβιβάστηκαν σε μία μικρή βάρκα στο Muddy River της Βοστώνης. Είχαν κινηθεί στο ποταμό για περίπου ένα μίλι, όταν άρχισαν τα μυστηριώδη γεγονότα της νύχτας. Οι τρεις άντρες είχαν έρθει ξαφνικά αντιμέτωποι με την εμφάνιση ενός τεράστιου λαμπερού φωτός στον ουρανό. Το φως (όπως περιέγραψαν), μετασχηματίστηκε σε σχήμα «χοίρου» και κινήθηκε αστραπιαία σαν βέλος προς την κατεύθυνση του Charlton.


Η αναφορά του σχήματος ως «χοίρο», για πολλούς ερευνητές περιγράφει μια οβάλ άτρακτο και τέσσερεις μηχανισμούς προσγείωσης (πόδια), παρόμοια με συστήματα προσγείωσης που έχουν αναφερθεί σε μερικές σύγχρονες συναντήσεις με UFO.

Για δυο με τρεις ώρες το άγνωστο φως κινούνταν μπρος – πίσω στον ουρανό με θέση ανάμεσα στον Everell και το Charlton. Όταν το φως τελικά εξαφανίστηκε, οι τρεις άντρες παρατήρησαν προς απογοήτευση τους, ότι κινούταν στον ποταμό όλη αυτή την ώρα και βρίσκονταν πίσω στο σημείο απ`όπου ξεκίνησαν.

Σύμφωνα με τον Chris Pittman ερευνητή UFO, «αυτό που περιγράφει ο Winthrop είναι πραγματικά δύσκολο να εξηγηθεί. Είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι για δυο με τρεις ώρες, τρεις άντρες σε μια βάρκα παρακολουθούσαν ένα έντονο φως να κινείται στον ουρανό πάνω από την πόλη της Βοστώνης.

Επίσης φαίνεται σχεδόν αδιανόητο, η βάρκα να πήγαινε αντίθετα στο ρεύμα χωρίς να το αντιληφτούν. Αυτά τα παράξενα και ανεξήγητα φαινόμενα σήμερα συνδέονται με τις απαγωγές από εξωγήινους».

Κάποιοι μάρτυρες είπαν πως είχαν δει ξανά το φως κατά καιρούς, και μάλιστα δυο UFO ταιριάζουν με την συγκεκριμένη περιγραφή τα οποία είχαν δει και πάλι στην Βοστώνη το 1644.



Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID