BREAKING NEWS
latest

Τεχνητή νοημοσύνη - «φύλακας» σπιτιού


Canary- καναρίνι- είναι το όνομα ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης το οποίο αναλαμβάνει καθήκοντα «φύλακα» σπιτιού, αποτελώντας μια πρακτική και εύχρηστη εναλλακτική σε πολύπλοκα και δαπανηρά συστήματα ασφαλείας με ζωντανή μετάδοση βίντεο, πολλούς αισθητήρες και πρόσβαση εξ αποστάσεως.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Popular Science, το συγκεκριμένο all-in-one σύστημα ασφαλείας συνδυάζει οκτώ διαφορετικούς αισθητήρες περιβάλλοντος σε μία και μόνη συσκευή, η οποία είναι «προικισμένη» με τεχνητή νοημοσύνη. 

Η συσκευή συνδέεται άμεσα με την παροχή ρεύματος, αποκτά πρόσβαση σε δίκτυο μέσω Wi-Fi ή Ethernet και αρχίζει να καταχωρεί δεδομένα από τους αισθητήρες της μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από τη στιγμή που βγαίνει από το κουτί της.


Μόλις ο χρήστης αρχίσει να αλληλεπιδρά με το Canary, ένας «έξυπνος» αλγόριθμος αρχίζει να μαθαίνει την ημερήσια ρουτίνα του, με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των λάθος συναγερμών. Παράλληλα, μια εφαρμογή για smartphone επιτρέπει την επανεξέταση συμβάντων που θεωρούνται «ύποπτα», καθώς και ζωντανού βίντεο.

Η συσκευή επίσης ενημερώνει τους χρήστες μέσω ειδικής ειδοποίησης όταν «αντιλαμβάνεται» ασυνήθιστη δραστηριότητα στους αισθητήρες της, όπως κάποιον απότομο ήχο ή κίνηση πέραν του κανονικού στο σπίτι. Ακόμη, χάρη στο machine learning είναι σε θέση να ξεχωρίσει ένα κατοικίδιο από έναν πραγματικό εισβολέα.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID