BREAKING NEWS
latest

Προβλέψεις για τον χειμώνα 2014-2015 από τα ημερομήνια!


Τα “ημερομήνια” αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές... ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

Η παρατήρηση που γίνεται αφορά κυρίως τον συγκεκριμένο τόπο και αυτό συμβαίνει καθώς ο κάθε τόπος έχει δικές του εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες.


Με λίγα λόγια τώρα να αναφέρουμε κάποια σημάδια του φετινού χειμώνα βάσει παρατηρήσεων που έγιναν στην βόρεια Ελλάδα.


Νοέμβριος: 1-15: Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, λίγες βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. 11-13 η πρώτη σοβαρή επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιόνια στα ορεινά.


16-30: Συνεχίζονται οι κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. 25-27 κακοκαιρία με λίγες βροχές και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα.


Δεκέμβριος: 1-15: Χαμηλές θερμοκρασίες και πρώτη σημαντική ψυχρή εισβολή με λίγα χιόνια σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Χωρίς έντονη κακοκαιρία το συγκεκριμένο διάστημα.


15-31: 18-19 κακοκαιρία με αρκετό κρύο και λίγα χιόνια στα ορεινά. 23-31 διάστημα με αρκετό κρύο και μεγάλη πιθανότητα της πρώτης γενικευμένης κακοκαιρίας με ισχυρές χιονοπτώσεις μέχρι τα ημιορεινά της βόρειας χώρας.


Ιανουάριος: 1-15: Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και γενικά καλός καιρός χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.


15-31: Σημαντική αλλαγή στο δεύτερο δεκαήμερο με ψυχρή εισβολή διαρκείας και κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και χιόνια μέχρι τα πεδινά σε δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.


Φεβρουάριος: 1-15: Ήπιος χειμερινός καιρός χωρίς αξιόλογα φαινόμενα. Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.


15-28: Συνεχίζεται ο ήπιος χειμερινός καιρός μέχρι τις 20 του μήνα. Από τίς 21-28 προβλέπεται νέο κύμα ψυχρών εισβολών με κακοκαιρία και χιονοπτώσεις μέχρι περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.


Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ψυχρότερο χειμώνα και περισσότερο υετό απ’ ότι τον περσινό χειμώνα. Ας τα έχουμε λοιπόν στο μυαλό μας και ας περιμένουμε τις νεότερες προβλέψεις στις αρχές του Νοέμβρη.


Πηγή


Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID