Αξίζει να το δείτε: Ένα συγκινητικό βίντεο κατά του ρατσισμού

0

Μια συγκινητική τηλεοπτική διαφήμιση που έχει σκοπό να... περάσει αντιρατσιστικά μηνύματα, προβάλεται τις τελευταίες μέρες στην Αυστραλία και ταυτόχρονα κάνει τον γύρο του διαδικτύου παγκοσμίως.

Το τηλεοπτικό σποτ είναι μέρος μία αντιρατσιστικής καμπάνιας με τίτλο «Beyond Blue» και δείχνει πόσο διαδεδομένος είναι ο ρατσισμός ακόμα και σε μία πολυπολιτισμική χωρα όπως η Αυστραλία. Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube τη Δευτέρα 28 Ιουλ 2014, θέτει το ερώτημα: «Γιατί θα πρέπει κάποιος να αισθάνεται άσχημα, επειδή είναι αυτό που είναι;»

Μάλιστα, μετά από έρευνα της συγκεκριμένης καμπάνιας που έγινε στην Αυστραλία, προέκυψαν ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία. «Ένας στους πέντε, παραδέχθηκε ότι θα απομακρυνθεί εάν κάποιος ιθαγενής καθίσει δίπλα του, ενώ οι μισοί από αυτούς δεν συνειδητοποιούν καν, ότι αυτό αποτελεί πράξη διάκρισης».Με αφορμή την συγκεκριμένη τηλεοπτική διαφήμιση αλλά και την σχετική έρευνα που έγινε, ο πρόεδρος της «Beyond Blue», Jeff Kennett δήλωσε: «Αυτή η έρευνα δείχνει ότι ο ρατσισμός στην Αυστραλία εξακολουθεί να υπάρχει και δυστυχώς καταστρέφει τις ζωές».

Το είδαμε εδώ

.........................................................................................................................................
loading...


Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε like… η κοινοποιήστε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!