BREAKING NEWS
latest

Herbert von Karajan, ο κορυφαίος μαέστρος του 20ου αιώνα.


Ακόμη ένας Έλληνας που διέπρεψε στον κόσμο των τεχνών και συγκεκριμένα της μουσικής είναι και ο Χέρμπερτ Φον Κάραγιαν, ο κορυφαίος μαέστρος του 20ου αιώνα.

Η καταγωγή του ξεκινά από τους αδερφούς Καραγιάννη, Έλληνες μετανάστες από την Κοζάνη, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην Αυστροουγγαρία και καινοτόμησαν στο εμπόριο βάμβακος.

Ο Χέρμπερτ γεννήθηκε στο Σάλτσμπουργκ της Γαλλίας το 1908 και από πολύ μικρή ηλικία έδωσε τα πρώτα δείγματα του τεράστιου ταλέντου του. Χαρακτηριζόταν ως το παιδί – θαύμα όσον αφορά το παίξιμό του στο πιάνο.

Ως μαέστρος έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1927 στην Γερμανία και σιγά-σιγά ξεκίνησε να διευθύνει μία σειρά ορχηστρών σε ολόκληρη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η περίφημη Φιλαρμονική της Βιέννης!

Σταδιακά έγινε περιζήτητος ακόμα και στην πιο μικρή ευρωπαϊκή πόλη! Εμφανιζόταν στο Παρίσι, την Στοκχόλμη, την Αθήνα, το Βουκουρέστι, το Άμστερνταμ, κλπ.

Το 1938 ανέλαβε την διεύθυνση της Φιλαρμονικής Βερολίνου για 35 χρόνια ως διάδοχος του Βίλχελμ Φούρτβενγκλερ.

Με την άνοδο, όμως, του ναζισμού, η καριέρα του δέχτηκε βαρύ πλήγμα, καθώς την περίοδο που το ευρωπαϊκό κοινό τον αποθέωνε, ο Χίτλερ του απαγόρευσε να ξαναπαίξει ξανά.

Ο μεγάλος, όμως, αυτός μαέστρος συνέχισε ακάθεκτος το έργο του, έχοντας την βοήθεια μεγάλων προσωπικοτήτων του τότε μουσικού στερεώματος, μεταξύ των οποίων και ο Χέρμαν Γκέριγκ.

Συνολικά, ο Κάραγιαν ηχογράφησε περί του 1000 δίσκους και πούλησε 120.000.000 αντίτυπα. Σημάδεψε την παγκόσμια ιστορία της κλασσικής μουσικής και αποτέλεσε πρότυπο για νέες γενιές μουσικών.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID