BREAKING NEWS
latest

Επιτυχημένες πτήσεις για τον «Μαύρο Ιππότη - Transformer» (Video)


Τις πρώτες του δοκιμαστικές πτήσεις πραγματοποίησε με επιτυχία το «AT Black Knight Transformer» της Advanced Tactics, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία.

Ο «Μαύρος Ιππότης» αποτελεί ένα υβριδικό όχημα που συνδυάζει δυνατότητες κάθετης απο/προσγείωσης που αντιστοιχούν σε ελικόπτερο με χαρακτηριστικά εκτός δρόμου οχήματος εδάφους. Οι δοκιμές εδάφους ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013, ενώ οι πρώτες δοκιμές πτήσης μέσα στον Μάρτιο του 2014.


Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της νότιας Καλιφόρνιας, και το αεροσκάφος ελεγχόταν με τηλεχειρισμό, ενώ η σταθεροποίηση και το ύψος του αποτελούσαν πλήρως αρμοδιότητες του αυτομάτου πιλότου. Οι μόνες εντολές του ανθρώπου χειριστή (εξ αποστάσεως) είχαν να κάνουν με την αύξηση ή τη μείωση ισχύος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το AT Black Knight Transformer πραγματοποίησε σειρά μικρών πτήσεων/ αιωρήσεων. Αν και είναι ικανό να πετάει σε ύψη χιλιάδων ποδών, για λόγους ασφαλείας το ύψος δεν ήταν μεγαλύτερο των δέκα ποδών.

Το υβριδικό σκάφος είναι ειδικά σχεδιασμένο για αποστολές αυτόνομης/αυτόματης απομάκρυνσης τραυματιών και ανεφοδιασμού. Οι δυνατότητες μη επανδρωμένης λειτουργίας του κρατούν ασφαλείς τους πιλότους σε περιπτώσεις επικίνδυνων αποστολών, ενώ παράλληλα υπάρχει και η δυνατότητα επανδρωμένης πτήσης, σαν συμβατικό ελικόπτερο. Η δουλειά πάνω στο AT Black Knight Transformer ξεκίνησε το 2010, με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ενώ σημειώνεται ότι η εταιρεία το 2012 άρχισε την ανάπτυξη του AT Panther Transformer, ενός παρόμοιου σκάφους, το οποίο είναι σχεδιασμένο για αποστολές των Ειδικών Δυνάμεων. Επίσης, αναπτύσσεται και ένα τμηματικό (modular) μεταγωγικό αεροσκάφος, ικανό να μεταφέρει φορτία 1,5 τόνων σε αποσπώμενο cargo pod. Όπως επισημαίνεται από την εταιρεία, η τεχνολογία ΑΤ Transformer είναι κλιμακωτή και παραμετροποιήσιμη.

Δείτε το Video:



Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID