BREAKING NEWS
latest

Ο Κινέζικος Δράκος


Ο Θεϊκός Κινέζικος Δράκος, θεωρείται εφάμιλλος με το σύμβολο της Κινέζικης φυλής.

Οι Κινέζοι ανά τον κόσμο, αυτοαποκαλούνται...με υπερηφάνεια ως οι "Lung Tik Chuan Ren" (Απόγονοι του Δράκου). Οι Δράκοι αναφέρονται ως τα θεϊκά μυστικιστικά πλάσματα που φέρνουν μαζί τους τον υπέρτατο πλούτο, ευημερία και καλή τύχη.

Ως έμβλημα του Αυτοκράτορα και της αυτοκρατορικής κυριαρχίας, ο θρύλος του Κινέζικου Δράκου διαποτίζει τον αρχαίο Κινέζικο πολιτισμό και καθόρισε την κουλτούρα τους μέχρι και σήμερα. 

Η φιλανθρωπία του φανερώνει μεγαλείο, καλοσύνη και ευλογία.

Ο Κινέζικος Δράκος, ή Lung, συμβολίζει δύναμη και υπεροχή, γενναιότητα και τόλμη, ηρωισμό και καρτερία, ευγένεια και θειότητα.


 Ένας Δράκος υπερνικά τα εμπόδια, μέχρι η επιτυχία να γίνει δική του. Είναι γεμάτος ενέργεια, αποφασιστικός, αισιόδοξος, ευφυής και φιλόδοξος.Σε αντίθεση με την αρνητική ενέργεια που σχετίζεται με τους Δυτικούς Δράκους, οι περισσότεροι Ανατολικοί Δράκοι είναι όμορφοι, φιλικοί και σοφοί. 


Είναι οι άγγελοι της Άπω Ανατολής. Αντίθετα με το να είναι μισητοί, τους αγαπούν και τους λατρεύουν. Ναοί και προσκηνητάρια έχουν χτιστεί για να τους τιμήσουν, επειδή ελέγχουν την βροχή, τα ποτάμια, τις λίμνες και τις θάλασσες. 

Πολλές Κινέζικες πόλεις έχουν τις παγόδες, όπου άνθρωποι έκαιγαν αιθέρια έλαια και προσεύχονταν στους Δράκους. Το παρεκκλήσι (Pool Chapel) του Μαύρου Δράκου, κοντά στο Πεκίνο, ήταν πάντα κρατημένο για την Αυτοκράτειρα και την Αυλή της.

Ειδικές λατρευτικές τελετές λάβαιναν χώρα εκεί, κάθε πρώτη και δέκατη πέμπτη ημέρα κάθε μήνα.

Σε πολλά μέρη της άπω Ανατολής μπορεί να βρε κανείς προσκυνητάρια και ιερά των Δράκων. Συνήθως βρίσκονται κατά μήκος των ακτών και σε όχθες ποταμών, επειδή οι περισσότεροι Δράκοι της Άπω Ανατολής ζουν στο νερό. 

Στο Νησί του Ναού (Isle of the Temple), στην Θάλασσα της Ιαπωνικής Ενδοχώρας (Japan's Inland Sea), έχει γίνει διάσημη στάση για προσκυνητές που διαλογίζονται και προσεύχονται στους Δράκους.

Και οι θηλυκοί και οι αρσενικοί Δράκοι έχουν ζευγαρώσει με ανθρώπους. Οι απόγονοί τους έχουν γίνει μεγάλοι κυβερνήτες. Ο Ιάπωνας Αυτοκράτορας Hirohito εντόπισε την καταγωγή του, 125 γενιές πριν, στην Πριγκίπισσα Καρποφόρο Πετράδι (Fruitful Jewel), κόρη ενός Δράκου Βασιλιά της Θάλασσας. 

Σε πολλές ασιατικές χώρες, οι Αυτοκράτορες ισχυρίστηκαν ότι είχαν Δράκους προγόνους. Αυτό τους έκανε τόσο περήφανους, που οτιδήποτε χρησιμοποιούσαν ήταν διακοσμημένο με Δράκους και τα περιέγραφαν με την λέξη "δράκος" ως πρώτο συνθετικό: δράκο-θρόνος, δράκο-ρόμπα, δράκο-κρέβατο, δρακό-πλοίο. Με το να αποκαλέσει κάποιος τον Αυτοκράτορα "Δρακοπρόσωπο", ήταν η υπέρτατη τιμή που θα μπορούσε να του αποδοθεί.

Οι άνθρωποι πίστευαν ότι οι άρχοντες μπορούσαν να μεταμορφώσουν τους εαυτούς τους σε Δράκους. Για εκατοντάδες χρόνια, Ιάπωνες Αυτοκράτορες κάθονταν καλυμμένοι πίσω από κουρτίνες μπαμπού, όποτε έρχονταν καλεσμένοι. Όποιος τολμούσε να κρυφοκοιτάξει, καταδικαζόταν σε θάνατο.

Οτιδήποτε συνδεδεμένο με τους Δράκους της ?πω Ανατολής είναι ευλογημένο. Η Χρονιά του Δράκου, η οποία λαβαίνει χώρα κάθε δώδεκα χρόνια, είναι τυχερή. Στις μέρες μας. Ανατολίτες αστρολόγοι ισχυρίζονται ότι τα παιδιά που γενιούνται στις Χρονιές του Δράκου απολαμβάνουν υγεία, πλούτο και μακροζωΐα.

Οι Δράκοι είναι τόσο σοφοί, που μπορούν να είναι βασιλικοί σύμβουλοι. Ένας δεκατριάχρονος βασιλιάς της Καμπότζης, περνούσε τις βραδιές του σ' ένα χρυσό πύργο, όπου συμβουλευόταν τον πραγματικό άρχοντα της χώρας, έναν Δράκο με εννέα κεφάλια.

Οι Δράκοι της Άπω Ανατολής αν και είναι σοφοί, είναι ματαιόδοξοι. Προσβάλλονται όταν ένας άρχοντας δεν ακολουθεί την συμβουλή τους, ή όταν οι άνθρωποι δεν τιμούν την σημασία τους. 

Τότε, με πίεση, οι Δράκοι είτε σταματούν την βροχή, είτε προκαλούν έλλειψη αποθεμάτων νερού, ή δημιουργούν μαύρα σύννεφα που προκαλούν καταιγίδες και πλημμύρες. Οι μικροί Δράκοι κάνουν μικρότερες ζημιές, όπως να κάνουν τις στέγες να "τρέχουν", ή κάνουν το ρύζι να "κολλάει".

Οι άνθρωποι φτιάχνουν πυροτεχνήματα και μεταφέρουν πελώριους χάρτινους Δράκους σε ειδικές παρελάσεις. Επίσης, κάνουν αγώνες ταχύτητας με πλοία σε σχήμα Δράκων στο νερό, για να ευχαριστήσουν και να κατευνάσουν τους Δράκους τους.

Ο Δράκος φέρει την ουσία της ζωής, με την μορφή της θεϊκής του πνοής, γνωστή σε πολλούς ως cheng chi. Προσφέρει ζωή και αποδίδει την δύναμή της με την μορφή των τεσσάρων εποχών, φέρνοντας νερό από την βροχή, ζεστασιά από την λιακάδα, αέρα από τις θάλασσες και χώμα από την γη. Ο Δράκος είναι η υπέρτατη αντιπροσώπευση των δυνάμεων της Μητέρας Φύσης.

Ο Κινέζικος Δράκος παρουσιάζεται συχνά σαν το σύμβολο της θεϊκής προστασίας και επαγρύπνισης. Θεωρείται ως το Ανώτερο Ων ανάμεσα σε όλα τα πλάσματα. 

Έχει την ικανότητα να ζει στις θάλασσες, να πετάει στους ουρανούς και να κουλουριάζεται στο έδαφος με την μορφή των βουνών. Με το να είναι το θεϊκό μυθικό ζώο, ο Δράκος μπορεί να διώχνει τα περιπλανώμενα κακά πνεύματα, να προστατεύει τους αθώους και να προσφέρει ασφάλεια σε όλους όσους φέρουν το έμβλημά του. Ο Κινέζικος Δράκος θεωρείται το ανώτερο σύμβολο της Καλής Τύχης.

Ο Χορός Των Δράκων


Είθε οι Δράκοι να σου προσφέρουν πλούτο και ευημερία
Είθε να εξορκίσουν το σκοτάδι, να σου προσφέρουν φώτιση
Είθε η Βασίλισσα Δράκαινα να σου χαρίσει εσώτερη δύναμη
και να εξουδετερώσει τους κρυφούς εχθρούς σου
Είθε οι Πνευματικοί Δράκοι να σου δωρίσουν την Δύναμη των Στοιχείων
και οι Κυβερνήτες Δράκοι των νεφών να σου παρέχουν βροχή όταν την ζητάς
Είθε η Ταμιάτ να επιφέρει τις αλλαγές που ζητάς
και η Ίσταρ να σου εμπνέει την Δύναμη των Δράκων
(Δρακονική ευλογία)

Τι είναι ο Χορός των Δράκων


Οι Δράκοι σαν πραγματικές οντότητες σίγουρα θεωρούνται μυθικά πλάσματα, αλλά όταν αναφερόμαστε σε αυτούς στον αποκρυφισμό, δεν μιλάμε για πλάσματα με σάρκα και οστά, αλλά για πνεύματα ανώτερου αστρικού πεδίου. Οι Δράκοι μπορούν να θεωρηθούν εκφράσεις Θεοτήτων ή Θεότητες χαμηλότερης ιεραρχίας ή αν θέλετε, ανώτερα πνεύματα-οδηγητές.

Ο Χορός των Δράκων είναι η επίκληση αυτών των Δράκων με σκοπό να βοηθήσουν σε διάφορα θέματα αλλά κυρίως να διδάξουν τον εξασκών. Συνήθως εξασκείται μοναχικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και Τάγματα Δρακονικής Μαγείας. 

Όπως κάθε Μυστικιστικό σύστημα, έτσι και ο Χορός των Δράκων απαιτεί αυτο-πειθαρχία, σκληρή εκπαίδευση και προσεκτική μελέτη, αλλά αυτό που χαρακτηρίζει την Δρακονική Μαγεία ως μια από τις πλέον επικίνδυνες πρακτικές, είναι το ότι οι Δράκοι επικαλούνται να καταλάβουν τον εξασκών. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο εξασκών να καταλαμβάνεται προσωρινά από οντότητες με μέγιστη ενεργειακή δύναμη, κάτι που μπορεί να αποβεί όχι μόνο επώδυνο, αλλά και μοιραίο. Μας είναι ήδη -πιστεύω- γνωστό ότι η υλική μας υπόσταση και η ενεργειακή της δύναμη είναι πολύ εύθραυστη. 

Η κατάληψή της από ενεργειακή δύναμη κατά πολύ ανώτερη δεν είναι κάτι που θα πρέπει να λαμβάνεται ελαφρά ή να αντιμετωπίζεται ως παιχνίδι. Όταν ο εξασκών «χορεύει με τους Δράκους» αντιμετωπίζει δυνάμεις που πολύ εύκολα μπορούν να ξεφύγουν από τον έλεγχό του.

Παρόλα αυτά, οι Δράκοι δεν μπορούν με τίποτα να χαρακτηριστούν κακόβουλες οντότητες. Αντιθέτως είναι άκρως καλοπροαίρετοι και συνεργάσιμοι! Αυτό που τους καθιστά επικίνδυνους για εμάς τους θνητούς είναι η ανικανότητά τους να δαμάσουν την δύναμή τους ώστε να μην είναι επικίνδυνη για εμάς. 

Και αυτό είναι που τους ξεχωρίζει από τις άλλες ανώτερες οντότητες που είναι σε θέση να αντιληφθούν τα στενά όριά μας και να χαλιναγωγήσουν την δύναμή τους ανάλογα για μας.

Προειδοποιώ λοιπόν από τώρα όσους θα ήθελαν να ακολουθήσουν το μονοπάτι των Δράκων, ότι θα πρέπει να επιδείξουν σοβαρή προσοχή, αξιοσημείωτη πειθαρχεία και οπωσδήποτε πολυετή μελέτη, εκπαίδευση και εξάσκηση.




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID